Borítótervezés


Lilla, Krisztián és a barátaik a második évet kezdik a Duna-parti Gimnáziumban, és kellene hozzá egy jó kis könyvborító.
Ez a kötet a négy részesre tervezett Sulijegyzetek-sorozat 2. része, és Ballépések lesz a címe.

Terveket, ötleteket várok, milyen borítót képzeltek el hozzá.

A legjobbnak ítélt 5 terv a kiadóvezető elé kerül, és akár azok közül is kikerülhet a végleges. Ezen felül választani fogok egyet, ami a szívemhez legközelebb került, és a megálmodójának ajándékkönyv jár érte. Ez lehet a hamarosan megjelenő új, de akár a régi kötet is.

Arra kérnélek titeket, hogy jogtiszta képeket használjatok, amiket szükség esetén a kiadó meg tud vásárolni a borító elkészítéséhez. Hiába lesz ötletes egy borítóterv, ha ismeretlen forrású kép(ek)ből áll, nem lesz esélye arra, hogy a kiadó ezzel tervezzen. (Én nyilván dönthetek úgy, hogy egy ilyen terv tetszik nekem a legjobban.)
A Nyitótáncon lévő fotók például a Dreamstime oldaláról valók, de több hasonló fotóállomány is van, aminek a képgyűjteménye felhasználható kereskedelmi célokra.

Fülszöveg még nincs. A címbéli ballépésekről annyit, hogy a fő- és mellékszereplők közötti félreértéseket, a múltban és a jelenben elkövetett hibákat jelenti, de a könyv egyik táncos jelentében szó szerint is érthető. (Elgondolkodtam, ez vajon segítség-e a tervezésben, ezt majd ti eldöntitek :) )
Új ötleteket is szívesen fogadok, de mivel ez egy sorozat, érdemes stílusában a korábbi kötethez passzoló terveket is készíteni.

A borítóterveket a Facebook oldalamra küldjétek, a pályázat ideje alatt ott fogom megosztani őket.
A pályázat határideje: Szeptember 21. Éjfél.
Győztest ezután hirdetek, a legjobb 5 borító a blogomra fog kikerülni, a végleges borítóról pedig a kiadóvezető hozza meg a döntést.

A Nyitótánc borítója, persze csak emlékeztetőnek :) :






Hajrá! :)

Megjegyzések

  1. Kedves Kata! Nekem nincsen facebookom, hova tudnék küldeni borítótervet? Van 1-2 jó ötletem. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A tavikata@gmail.com email címre küldhetsz. Azért szoktam a Facebookra kitenni, mert annak a kapacitása jobban bírja ezt a sok tervet. A végső ötöt szoktam ide kitenni.

      Törlés
  2. Azt szeretném kérdezni, hogy csak dreamstimos képekből lehet össze rakni a borítót? :) köszönöm a válaszod előre is

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése